Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Czytaj więcej »

Rodo

 

 

Klauzula informacyjna

Uprzejmie informujemy, że zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE9 zwanym dalej RODO przekazujemy następujące informacje :

  1. Administratorami Państwa danych jest Zakład Usługowo Produkcyjny KAPEX Robert Łągwa z siedzibą ul. Siennicka 25, 80-7558 Gdańsk, zwaną dalej Firmą.
  2. Aby skontaktować się z nami w sprawach ochrony danych wyślij wiadomość na adres siedziby lub elektronicznie pod e-mail:  biuro ( @ ) kapex.pl.
  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach, w oparciu o podstawę prawną i w określonym czasie:

 

Cel przetwarzania danych

Podstawa prawna
przetwarzania danych

Okres przechowywania danych

Zawieranie i realizacja umów sprzedaży produktów oraz udzielania informacji ,

art. 6 ust. 1 lit b RODO

5 lat od momentu realizacji umowy

Prowadzenie ksiąg rachunkowych i dokumentacji podatkowej

art. 6 ust. 1 lit. c RODO w zw. z art. 74 ust. 2 ustawy o rachunkowości

Okres przechowywania dokumentacji księgowej i podatkowej wynikający z przepisów prawa

Promocja i marketing produktów Firmy w tym: przesyłanie ofert i informacji handlowych na podany nr telefonu lub adres email

Na podstawie udzielonej zgody art. 6 ust. 1 lit. a RODO

Do czasu wycofania zgody

Dochodzenie roszczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej, co stanowi prawnie uzasadniony interes przetwarzania danych przez Administratora

art. 6 ust. 1 lit. f RODO

Okres przedawnienia roszczeń wynikający z przepisów prawa

  1. Dostęp do danych osobowych będzie przysługiwał:
    • pracownikom/współpracownikom Firmy upoważnionym do ich przetwarzania ;
    • podmiotom realizującym usługi pocztowe i kurierskie – wpisanym do aktualnego publicznego rejestru operatorów pocztowych
    • podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych osobowych, w tym:
      • dostawcom usług technicznych i organizacyjnych (w szczególności dostawcom usług teleinformatycznych)
      • dostawcom usług prawnych i doradczych w przypadku dochodzenia przez Administratora roszczeń związanych z prowadzona działalnością gospodarczą;
      • dostawcom usług transportowych

z zachowaniem wszelkich gwarancji zapewniających bezpieczeństwo przekazywanych danych.

  1. Państwa dane zostały pozyskane podczas kontaktów Państwa z nami lub z ogólnie dostępnych publicznych źródeł.
  2. Dane osobowe nie będą przekazywane do Państwa trzeciego.
  3. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych.
  4. Podanie danych w celu realizacji umowy sprzedaży jest dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może stanowić warunek jej zawarcia .
  5. W przypadku gdy podstawą przetwarzania danych jest wyrażona przez Państwa zgoda, informujemy, że zgoda może być cofnięta w dowolnym momencie.
  6. W przypadku naruszenia warunków o których mowa wyżej a także gdy przetwarzanie narusza przepisy zawarte w RODO przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

 

© 2021 wszystkie prawa zastrzeżone dla KAPEX. Kopiowanie, wykorzystywanie i udostępnianie materiałów bez pisemnej zgody jest zabronione.
, powered by Quick.Cart